Publiek en educatie
Kennis over het verleden wordt pas echt relevant als ze wordt gedeeld. Dan bedoelen we niet enkel het spreiden van kennis onder collega-erfgoedwerkers. Wij hebben de nodige ervaring in het vertalen van moeilijke onderzoeksvraagstukken naar een toegankelijke verhaal voor iedereen.

Erfgoed krijgt pas waarde als je het kan delen
Een opgraving kost vaak veel geld. Het is erg jammer dat de resultaten er van vaak weinig wereldkundig worden gemaakt. Hetzelfde geldt voor de uitkomst van onderzoek in kader van een restauratie of beheersplan.
Het eindpoduct van zo'n studie is doorgaans een dik wetenschappelijk rapport dat enkel door een ervaren specialist kan gelezen en begrepen worden. De man met de pet heeft hier weinig boodschap aan. Nochtans zit net de waarde van eender welke erfgoedstudie in kenniswinst. Kennis die vandaag te weinig gedeeld wordt met het brede publiek.
Als ontwikkelaar, bestuur of musale instelling op zoek naar manieren om meer te halen uit je erfgoed? Goed in erfgoed is ervaren in het vertalen van onleesbare onderzoeksdata naar toegankelijke erfgoedverhalen voor het brede publiek.Wij hebben ervaring in eenvoudige publiekscommunicatie via blogs en persberichten, maar ook het grotere werk schuwen we niet. Zo werkten we mee aan verschillende publieksboeken, erfgoedevementen en tentoonstellingen.
Vraag hier een offerte aan