Bouwhistorie en CHE-rapport
Wij leveren snel en kwalitatief bouwhistorisch onderzoek. Daarbij passen wij ons aan naar de noden van de klant. Wij kunnen ruimere onderzoek aan in functie van de opmaak van een beheersplan of restauratiedossier, maar werken met even veel plezier aan beknopte studies zoals CHE-rapporten.

Wij maken werk van jouw monument
Bouwhistorisch onderzoek bestaat in vele vormen en maten.
Situeert een pand dat je wil verbouwen zich volgens het gewestplan in ‘woongebied met culturele, historische en/of esthetische waarde’, of kortweg ‘CHE-gebied’? Dan is de kans groot dat je een CHE-rapport nodig hebt voor te kunnen starten met de werken. Zo'n rapport beschrijft de erfgoedwaarden van je pand en de waardevolle elementen waarmee je rekening dient te houden bij het ontwerp. Goed in erfgoed levert je snel een CHE-rapport aan een eerlijke prijs.
Vergunningsaanvraag ingediend en de vergunningsverlenende overheid vraagt hoe je zal omgaan met de aanwezige erfgoedwaarden in het ontwerp? Goed in erfgoed kan je helpen met een beperkt bouwhistorisch onderzoek. Op basis van dit onderzoek leveren wij jou een plan aanpak om toe te voegen bij de vergunningsaanvraag.
Goed in erfgoed voert ook diepgaander bouwhistorisch onderzoek uit in functie van beheersplannen en restauratiedossiers.
Vraag hier een offerte aan