Wat kunnen wij voor je betekenen?

Archeologienota
Verplicht archeologisch onderzoek bij de omgevingsvergunning? Laat je niet verrassen en neem tijdig contact op met ons voor een archeologienota. Samen streven we naar een plan van aanpak op maat van jouw project. Onze archeologienota's kennen een korte doorlooptijd van opstart tot aktename.

Proefsleuven en proefputten
Proefsleuven en proefputten vormen vaak een essentieel onderdeel van de archeologienota. Met een erkenning type 1 mogen onze archeologen ook terreinwerk uitvoeren in kader van verplicht archeologisch onderzoek bij het vergunningstraject. Wij staan voor correcte prijzen en een snelle aanpak.

Opgraving
Na de archeologienota nu ook nog een opgraving? Wij werken pragmatisch en snel maar met oog voor de nodige wetenschappelijke kwaliteit. Complexe stadsprojecten schuwen we niet.

Bouwhistorie en CHE-rapport
Wij leveren snel en kwalitatief bouwhistorisch onderzoek. Daarbij passen wij ons aan naar de noden van de klant. Wij kunnen ruimere onderzoek aan in functie van de opmaak van een beheersplan of restauratiedossier, maar werken met even veel plezier aan beknopte studies zoals CHE-rapporten.

Vondstenonderzoek
Met onze specifieke onderzoekservaring in middeleeuws en recenter vondstmateriaal hebben wij een bijzondere troef in handen. Wij ondersteunen graag andere actoren in het veld (bedrijven, overheden, musea, verenigingen,...) bij gespecialiseerd onderzoek van vondsten en museale objecten.

Projectmatig onderzoek
Het grotere erfgoedverhaal krijgt vorm door alle puzzelstukje bij elkaar te leggen. Goed in erfgoed levert kwaliteitsvolle studies en syntheses voor besturen en collectiebeherende organisaties. Wij hebben ervaring met divers erfgoed: archeologie, landschap, bouwkundig erfgoed en cultureel erfgoed.

Publiek en educatie
Kennis over het verleden wordt pas echt relevant als ze wordt gedeeld. Dan bedoelen we niet enkel het spreiden van kennis onder collega-erfgoedwerkers. Wij hebben de nodige ervaring in het vertalen van moeilijke onderzoeksvraagstukken naar een toegankelijke verhaal voor iedereen.

Subsidie en beleid
Als (boven)lokale overheid dienen zich vandaag kansen aan om een eigen erfgoedbeleid uit te bouwen. Dit kan via projectmatige initiatieven of meer structurele werking. Vaak gaat dit hand in hand met het schrijven van een beleidsplan of subsidiedossiers. Een hele klus waarbij wij u kunnen helpen.

Beheer en bescherming
Sta je als particulier of overheid voor uitdagingen inzake beheer en bescherming van een monument of archeologische site? Wil je één van de Vlaamse erfgoedinventarissen actualiseren of uitbreiden? Goed in Erfgoed heeft ervaring in gericht onderzoek in functie van beheer en bescherming.
Nog een vraag over onze diensten?